K A J A : Kolekcija nakita posvećena ženama koje nam čuvaju leđa

K A J A, nova kolekcija nakita brenda Frajerica Handcrafted Jewelry, intimna je priča Vesne Zadro o nasljeđu i korijenima, priča koja se vješto plete u komadima iz kolekcije koju dizajnerica predstavlja na kraju 2022.godine.

”Inspiracija za kolekciju dolazi ili iz okoline ili iz mene same. Kaja je jedinstven spoj jednog i drugog. Prije stvaranja ove kolekcije mnogo sam vremena provela razmišljajući o svojoj baki Kaji koje se ne sjećam, no priče o njezinom životu koje su mi pričali roditelji uvelike su utjecali na ono što sam danas”, otkriva Vesna otkud je potekla inspiracija za novu kolekciju. Propitkujući mjesto iz kojeg crpi sigurnost, shvatila je kako su to njezini korijeni i nasljeđe. Johann Wolfgang von Goethe izrekao je veliku istinu: ”Postoje tek dvije trajne ostavštine za koje se možemo nadati kako ćemo ih ostaviti našoj djeci – jedna od njih su korijeni, a druga krila.”

Tražeći inspiraciju za uspjehe u svom životu nerijetko se ugledamo u ‘svjetski’ značajne žene koje su učinile velike stvari. Ne umanjujući njihove zasluge, dizajnerica shvaća da uporište i podrška, ali i inspiracija mogu biti i jesu nama bliske žene, žene bez kojih nas ne bi bilo. One su nam prenijele svoje gene, no one su nam i čuvale leđa, nježno gurale naprijed, nasmijavale i hrabrile. Njihove životne pobjede i vjera u nas davale su nam krila, ali i bazu kojoj se uvijek možemo vraćati i gdje smo sigurni.

Stoga je i središnja tema kolekcije srebrna kuglica okružena kovinom kao zaštitnim plaštem. Osjećaj sigurnosti preoblikovan u komad nakita.

”Nakit je tek lijepi predmet koji izrađujem sve do trenutka dok se osoba koja ga nosi ne poveže s njim i ne pokloni mu značenje. Tada postaje nešto osobno, postaje podsjetnik na ono što je važno, čuvar uspomene koju uvijek nosimo sa sobom”, govori dizajnerica otkrivajući kako za nju nakit nije simbol luksuza i pokazivanja, nije statusni simbol – njegova je životna vrijednost daleko veća od one razmjenske.

I u ovoj kolekciji Vesna ostaje vjerna ručnoj izradi svakog komada u kojoj do izražaja dolazi vještina obrade materijala, sam materijal, ali i komad nakita kao rezultat predanog rada. Elegantne naušnice, prstenje i narukvice u kombinaciji srebra i mjedi u malim serijama kolekcije Kaja postaju kolekcije uspomene, uspomene na nama nešto drago i važno.

Kolekcija nakita Kaja predstavljena je fotografijama Zvonimira Ferine, dok je ulogu zaštitnog lica preuzela Klara Boško (NModel Croatia iz Rijeke). Klara svojom bezvremenskom ljepotom sjajno predstavlja smisao kampanje kojeg upotpunjuje nenametljiv i sofisticiran make-up vizažistice Ivane Lončar.

Više informacija o samom brendu, kao i novu kolekciju pronađite na www.frajericajewelry.com, kao i na društvenim mrežama: Facebook stranici Frajerica Handcrafted Jewelry, te na Instagram profilu @frajericahandcraftedjewelry.