Uvjeti poslovanja

FRAJERICA H.J., obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu, vl. Vesna Zadro
Ul. Augusta Šenoe 31
10 360 Sesvete
OIB: 12939493445
IBAN: HR07 2340 0091 1605 9666 4

Vlasnik internet trgovine na adresi www.frajericajewelry.com je FRAJERICA H.J., obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu, vl. Vesna Zadro, sa sjedištem u Ul. Augusta Šenoe 31, 10360 Sesvete (u daljnjem tekstu: FRAJERICA H.J.).

Za sve posjetitelje koji posjete navedenu internet trgovinu, te koji su registrirani ili jednokratno kao gost, vrijede opći uvjeti poslovanja i kupnje u nastavku.

FRAJERICA H.J. zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i kupnje bez predhodne obavijesti korisinika internet trgovine www.frajericajewelry.com.

Sve informacije, sadržaji i dokumenti dostupni na internet trgovini www.frajericajewelry.com u vlasništvu su obrta FRAJERICA H.J. i ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe, te je zabranjeno bilo kakvo prenošenje, objavljivanje, javno prikazivanje,distribuiranje dokumenata i sadržaja bez predhodnog pismenog dopuštenja od strane obrta FRAJERICA H.J..

UVJETI KUPNJE NA INTERNET TRGOVINI www.frajericajewelry.com

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Obrt FRAJERICA H.J. a kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Sve cijene su izražene u kunama. Obrt FRAJERICA H.J. je oslobođen plaćanja PDV-a temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13)“.

Pri kupnji vrijede cijene na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su vrijedile po izradi ponude odnosno u trenutku narudžbe. Cijene su važeće do obrade novog cjenika.

Navedene cijene vrijede samo za internet trgovinu  www.frajericajewelry.com i ne moraju biti identične kao na drugim prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj.

Obrt FRAJERICA H.J. je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti, a isto ovlašten je mijenjati cijene isključivo za internet trgovinu. Također, ovlašten je bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popuste i akcije.

NAČIN PLAĆANJA

Kupac  može plaćati proizvode na sljedeće načine, prilikom čega se izbor vrši na internetskoj stranici:

Virmanski – uplatom putem banke, internet bankarstva ili pošte na temelju ispostavljenog računa ili ponude koja će kupcu biti dostavljena putem e-maila.

Pouzećem – plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja robe dostavom

Nakon izvršene narudžbe, kupac zaprima obavijest o rezervaciji proizvoda te nakon provjere dostupnosti proizvoda putem e-maila zaprima i potvrdu narudžbe i račun s podacima za uplatu.

Plaćanje narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini prodavatelja.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Ukoliko ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni našom uslugom ili proizvodom, molimo Vas da nas kontaktirate kako bi riješili problem na obostrano zadovoljstvo. U slučaju reklamacije zbog greške na proizvodu potrebno je postupiti u skladu s odredbama Zakona o obveznim odnosima. Reklamacija proizvoda može se ostvariti ukoliko je kupac zaprimio proizvod koji nije naručio ili ukoliko proizvod ima grešku / oštećenje koje je nastalo prilikom transporta. Trgovac odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima (članak 400. podstavak 1.). Reklamacija nije moguća ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva izmjena u cilju popravka, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem. Za osnovane reklamacije izvršit će se povrat sredstava u potpunosti ili zamjena proizvoda ovisno o željama kupca. Sukladno čl. 10 Zakona o zaštiti potrošača, obrt FRAJERICA H.J.  vam omogućuje da svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na e-mail adresu frajerica@frajericajewelry.com . 

ODUSTAJANJE OD KUPNJE

Sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača kupac ima pravo u roku od 14 dana odustati od kupnje. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja, odnosno isporuke naručene robe. Pri tome je kupac dužan pismeno obavijestiti prodavača na e-mail adresu frajerica@frajericajewelry.com

Ako je kupac robu već preuzeo i odustao od kupnje, preuzetu robu je potrebno vratiti po pisanoj obavijesti prodavaču. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljeni i neoštećeni, te obavezno priložiti kopiju originalnog računa te sve zajedno poslati na adresu pošiljatelja.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavač je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe. Naručenu robu, odnosno pošiljku koju kupac ne želi preuzeti, kupac također vraća o svom trošku.

ZAVRŠNE ODREDBE

FRAJERICA H.J. zadržava pravo u bilo kojem trenutku ukinuti ili promijeniti odredbe ovih uvjeta poslovanja, stoga savjetujemo da provjerite uvjete prije nego što namjeravate koristiti internetsku trgovinu. FRAJERICA H.J. ne odgovara za nemogućnost korištenja usluga internetske trgovine izazvane višom silom, kao niti za štetu nastalu uslijed okolnosti koje se smatraju višom silom.