fbpx

KICK-ASS story by Ivana Hađina

DARE-DREAM-DISCOVER

Divno i drago biće koje sam upoznala prije par godina na jednoj fora marketing edukaciji. Od tada se povremeno čujemo te podupiremo jedna da je sve ok te da nastavimo živjeti i raditi svoj san. Vjerujem da izrađuje i vreće za krumpire bile bi must have, no na sreću stvara divne stolnjake i tkanine.

Ivana je žena koja se uhvatila u koštac s žestokim izazovima, od brige za zdravlje, poduzetništva, roditeljstva pa sve do ludih putovanja. Kako kaže: „Imala sam samo povratnu kartu i ruksak na leđima, a ostalo je sve došlo uz put“.    Eh to je moto, kreni pa će sve nekako doći na svoje mjesto.

Tko, što, gdje, kako molim te kratki opis sebe, kako se ti vidiš?
Hm ovo je definitivno najteže pitanje od svih. Ja sam Ivana Hađina, žena, majka, kraljica. Šalim se naravno, ali jesam majka jedne dvogodišnjakinje, poduzetnica, žena koja svaki ponedjeljak ponovo počinje vježbati, po noći smišlja ideje za posao i društvene mreže (jer ugl. ne mogu zaspati). Volim putovati, čitati, za hobije jednostavno nemam vremena. Uobičajeno sam dosadna a svoju divlju stranu ispoljavam s pola obrijane glave . Vlasnica sam firme Etno Motiv koja se bavi proizvodnjom tkanine s tradicijskim motivima i od njih stvaram najposebnije stolnjake za uređenje doma.

 Tvoj do sada najveći izazov, nešto na što si jako ponosna?
Godinama sam maštala o putovanjima svijetom, ali kako to uvijek biva, prijatelji nisu imali želje, vremena, novaca pa sam se, nakon dugo premišljanja, sama otisnula u svijet. Imala sam samo avionsku povratnu kartu i veliki ruksak, sve ostalo je došlo uz put. Danas to ne izgleda kao veliki poduhvat no prije više od 10 godina kada nije bilo pametnih telefona, wifi-ja, blogova, Instagrama, Itd, je to definitivno bio veliki i komplicirani zahvat. Pogotovo za jedno samo žensko biće s velikim ruksakom. Da sam bila pametnija, danas bi bila travel influencer!
U tijeku tih prvih putničkih godina sam operirala karcinom štitnjače, ali to me nije spriječilo da, mjesec dana nakon radioaktivnog zračenja, otputujem autobusom u Istanbul. Ludo pa živi, rekla bi moja mama koja je najteže proživljala moja putovanja.
Zašto smatram da su ta samostalna putovanja najveći izazov? Čovjek nauči jako puno o sebi putem, koliko si izdržljiv i snalažljiv, gdje su ti granice, kako fizičke, tako i psihičke. Ostaneš bez novaca, bez smještaja u sred noći Bogu iza nogu, razboliš se…ma već sam pozaboravljala pola toga. Sve to mi je odlično došlo kada sam se otisnula u poduzetničke vode.
 Za zabavu molim te jednu crticu iz života koju bi podijelila s nama kao KICK-ASS priču. Ono kada si iznenadila samu sebe, prevladala neki izazov, ostvarila ili želiš ostvariti neki cilj, tj. imala ili imaš i dalje osjećaj prave Frajerice
Nekoliko stvari mi pada na pamet, npr. šivala stolnjake u 40. tjednu trudnoće , popela se na vrh 4.000 metara visokog vulkana po dubokom snijegu, otišla raditi u Italiju iako sam znala reći samo ciao . Bilo je tu raznih situacija za koje nisam sigurna jesu li bile bedaste ili hrabre, ali su definitivno iskakale iz moje rutine i tražile da dam od sebe više od uobičajenog.
Aha čekaj, skoro sam zaboravila ono kad sam otputovala sama u Indiju. Iako je bilo jako intenzivno i fascinantno, ne bih ponovila to iskustvo .

Što/tko te inspirira, što te pokreće?
Pokreće me uglavnom želja da svojoj curici omogućim što više u smislu novih iskustava, što više kroz putovanja jer djeca su otvorena i upijajuća bića koja nemaju predrasude i želim da uvijek takva i ostane. Da ide naprijed i da se ne boji ostvariti ono što si zacrta. Meni je često nedostajala ta probitačna osobina u privatnom i poslovnom životu, nadam se da će je ona imati.
Inspiraciju pronalazim oko sebe, u ljudima kakva bih i sama htjela biti; uvijek mi se čini da su svi drugi uporniji, uspješniji, aktivniji bla bla, no vrlo često me to tjera na akciju. Iako bih rado da se lakše pokrećem, s godinama mi to sve teže ide..
• Da se vratiš 10 godina unatrag s ovom pameti, što bi sebi poručila?
Da budem hrabrija i odlučnija. Bilo je stvari koje sam željela ali okolina i okolnosti nisu bile naklonjene, i ja sam jednostavno našla tisuću zašto ne. Danas bi za svako ne, pokušala pronaći dva da.
• Poruka inspiracije za Frajerice
Vrijeme se ne može vratiti i za neke stvari postoji samo točno taj određeni trenutak. Ne mora biti savršen, nekad jednostavno treba krenuti i smišljati putem! DARE.DREAM.DISCOVER.